Motokros
Odpovedi se nadaljujejo tudi v motokrosu, po Trentinu odpade tudi naslednja dirka v Argentini.
V nedeljo bodo znova zahrumeli motokros motorji na najvišji tekmovalni ravni, saj bo Matterley Basin prizorišče prve dirke svetovnega prvenstva v letu 2020. Slovenijo bosta zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.
Slovenska motokros reprezentanca je na Pokalu narodov, ki tradicionalno zaokroža sezono svetovnega prvenstva, zasedla 13. mesto.
Tim Gajser je na dirki v Imoli potrdil, da je v letu 2019 najboljši motokrosist sveta v razredu MXGP. Na Veliki nagradi Italije je v prvi vožnji osvojil peto mesto, kar je zadostovalo, da si je tretjič v karieri privozil prestižni naslov svetovnega prvaka.
Tim Gajser ne popušča in suvereno drvi k naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP. Na dirki za Veliko nagrado Azije je zmagal že sedmič zapored in njegova prednost pred prvim zasledovalcem šest dirk pred koncem znaša že velikih 173 točk.
Tim Gajser je današnjo dirko za Veliko nagrado Rusije zaključil kot veliki zmagovalec in prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.
Druga dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je spet prinesla drugo mesto Timu Gajserju, Jan Pancar pa se je veselil prve točke v sezoni
Na današnji tiskovni konferenci pred odhodom na reli Dakar je edini slovenski udeleženec te najtežje vzdržljivostne terenske dirke predstavil novosti in načrte, ki jih ima za novo izvedbo relija. Največja je seveda trasa dirke, ki se seli na Arabski polotok in prečka praktično celotno Savdsko Arabijo.
Na sedežu AMZS v Ljubljani se je predstavila slovenska motokros reprezentanca, ki bo Slovenijo zastopala na Pokalu narodov konec meseca na Nizozemskem.
Tim Gajser je z zmago na Veliki nagradi Belgije naredil nov velikanski korak k drugemu naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP. V skupnem seštevku točkovanja je prednost pred tekmeci povečal na 187 točk in lahko že na naslednji dirki v Imoli pride do prestižnega naslova najboljšega motokrosista na svetu v razredu MXGP.
Tim Gajser je na enajsti dirki sezone svetovnega prvenstva MXGP vknjižil še šesto zaporedno zmago in se je utrdil v vodstvu skupnega seštevka ter tako storil še korak bliže naslovu svetovnega prvaka.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija