Motokros
Prihajajoči vikend na dirki MXGP ne bo drugih Slovencev kot le svetovni prvak Tim Gajser.
Tim Gajser, ki je na dirki svetovnega prvenstva v Latviji minulo nedeljo, 7. maja, v drugi vožnji doživel hud padec in je bil prepeljan v bolnišnico, se je včeraj vrnil v Slovenijo. Po vrnitvi je v UKC Maribor opravil nadaljnje preglede, ki so, tako kot prvi pregled v Latviji, pokazali, da Gajser pri padcu k sreči ni utrpel nobenih zlomov.
Tim Gajser, svetovni prvak v elitnem razredu svetovnega motokrosa in vodilni v letošnjem seštevku svetovnega prvenstva, je v prvi vožnji velike nagrade Latvije v Kegumsu zasedel 14. mesto, kar je njegova najslabša uvrstitev v sezoni.
Tim Gajser je na četrti postaji svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP zmagal, potem ko je dobil obe vožnji.
Motokrosisti so v Indoneziji tekmovali na drugi dirki za svetovno prvenstvo, na kateri so zaradi izredno zahtevnih razmer in povsem uničene proge odpeljali le prvo vožnjo.
Začetek nove sezone se je odlično začel za našega svetovnega prvaka.
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na preizkušnji za svetovno prvenstvo v Nemčiji končal na skupno 11. mestu.
Tim Gajser, ki je na veliki nagradi Latvije v Kegumsu dvakrat padel, zaradi padca v drugi vožnji pa moral dirko končati, naj ne bi imel težjih poškodb. Prvi zdravniški pregledi so pokazali, da nima nič zlomljenega, čeprav čuti močne bolečine po vsem telesu.
Motokrosisti elitne kategorije svetovnega prvenstva MXGP so minuli vikend tekmovali na Nizozemskem na dirki za veliko nagrado Evrope. Tim Gajser je bil peti in v seštevku svetovnega prvenstva še naprej vodi, Klemen Gerčar in Peter Irt pa sta ostala brez točk. Valkenswaard za Gajserja tako še naprej ostaja neosvojljiv.
Tim Gajser je na četrti postaji svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP prepričljivo dobil prvo vožnjo v mehiškem Leonu.
Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je sezono 2017 začel z drugim mestom.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija