Motokros
Tim Gajser je v nedeljo ob hudem padcu utrpel dvojni zlom čeljusti. Še isti dan je bil operiran v bolnišnici v Mantovi, včeraj pa so ga na nadaljnje zdravljenje z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.
Med dirkaškim vikendom je bilo v Misanu zabeleženih kar 140 padcev, kar je novi rekord.
Tim Gajser je bil na dirki svetovnega prvenstva na Floridi uvrščen tik za zmagovalnimi stopničkami, v seštevku dirke je osvojil četrto mesto. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.
Motokrosisti počasi zaključujejo letošnjo sezono svetovnega prvenstva. Čakajo jih le še štiri dirke. Naslednja bo že ta vikend na Švedskem, kjer bodo tudi Tim Gajser, Peter Irt in Jernej Irt.
Tim Gajser je na štirinajsti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu, v Belgiji, v elitni kategoriji MXGP osvojil enajsto mesto.
V Aguedi na Portugalskem bo ta vikend že dvanajsta dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu, na kateri bo Slovenijo v elitni kategoriji MXGP zastopal samo Tim Gajser.
Tim Gajser je na dirki v Mantovi v sklopu priprav na novo sezono MXGP doživel hudo nesrečo.
Gajser je predzadnjo dirko sezone na zahtevnem terenu, na umetni mivkasti progi na dirkališču v Assnu, začel s sobotnim drugim kvalifikacijskim dosežkom in najhitrejšim časom na današnjem ogrevanju.
Motokrosisti bodo v nedeljo tekmovali na Floridi, ki je v letošnjem koledarju edina dirka za svetovno prvenstvo v Združenih državah Amerike.
Švica je gostila petnajsto dirko svetovnega prvenstva v motokrosu, ki je slovenskemu motokrosu prinesla nov uspeh.
Karavana svetovnega motokrosa je minuli vikend tekmovala na dvanajsti dirki, ki jo je gostila Agueda na Portugalskem. Tim Gajser se po poškodbi počasi vrača v staro formo, v elitni kategoriji MXGP je osvojil šesto mesto.