Motokros
Tim Gajser je današnjo dirko za Veliko nagrado Rusije zaključil kot veliki zmagovalec in prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.
Tim Gajser je v Aguedi na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu za Veliko nagrado Portugalske v razredu MXGP ugnal vso konkurenco in si kot najhitrejši v obeh vožnjah privozil svojo drugo letošnjo zmago. Njegov glavni tekmec Antonio Cairoli je bil drugi, kar pomeni, da je slovenski as razliko do prvega mesta v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zmanjšal na 34 točk.
Na tretji letošnji dirki Tim Gajser ni bil tako uspešen kot na prvih dveh dirkah, pa tudi glede na dosežke na treningu in v kvalifikacijah. Kljub vsemu pa je osvojil tretje mesto v skupnem seštevku dirke. Še tretjič letos je zmagal Antonio Cairoli.
Tudi v drugo sta si prvo in drugo mesto razdelila Cairoli in Gajser.
Nizozemec Jeffrey Herlings je na predzadnji, domači dirki svetovnega prvenstva v motokrosu postal letošnji svetovni prvak v kategoriji MXGP.
Tim Gajser je dobro formo iz Indonezije, kjer je na dveh dirkah osvojil četrto in drugo mesto, prenesel na evropska tla – v češkem Loketu, kjer je bila 14. dirka MXGP letos, je bil tretji in tako petič v sezoni stopil na zmagovalni oder.
Tim Gajser je na današnji dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP z dvema vrhunskima vožnjama osvojil Veliko nagrado Francije in tako drugič zapored ugnal svojega največjega tekmeca Antonia Cairolija.
Naš najboljši motokrosist Tim Gajser si danes na peti dirki sezone v svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MXGP za Veliko nagrado Lombardije v Mantovi kljub veliki borbenosti ni uspel privoziti pete zaporedne uvrstitve na zmagovalni oder.
Naš najboljši motokrosist Tim Gajser si bo ta konec tedna na tretji dirki sezone, dirki za Veliko nagrado Nizozemske, skušal še tretjič zapored privoziti uvrstitev na zmagovalni oder.
Na prvi dirki v argentinski Patagoniji je Tim Gajser zaostal le za 9-kratnim svetovnim prvakom Cairolijem.
V Švici so motokrosisti tekmovali na šestnajsti dirki za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija