Motokros
AMZS ob koncu sezone tradicionalno razglasi motošportnika leta in podeli priznanja najboljšim voznicam in voznikom v panogah pod svojim okriljem.
Motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, so opravili z dvanajsto preizkušnjo sezone.
Aktualni svetovni prvak v je na prvi dirki sezone na Otoku dirki osvojil 2. mesto.
Avto-moto zveza Slovenije je v Festivalni dvorani v Ljubljani podelila priznanja najboljšim slovenskim motošportnikom v iztekajočem se letu. Petič zapored je motošportnik leta postal Tim Gajser.
Slovenski motokros as Tim Gajser je imel na predzadnji dirki sezone za svetovno prvenstvo obilo smole. Padci, k sreči brez poškodb, so ga stali boja za najvišja mesta na Veliki nagradi Turčije.
Tim Gajser je na Veliki nagradi Češke osvojil drugo mesto. V skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP je povečal na 177 točk.
Slovenski motokros šampion je četrtič v karieri, tretjič v najmočnejšem razredu MXGP svetovni prvak.
Odpovedi se nadaljujejo tudi v motokrosu, po Trentinu odpade tudi naslednja dirka v Argentini.
V nedeljo bodo znova zahrumeli motokros motorji na najvišji tekmovalni ravni, saj bo Matterley Basin prizorišče prve dirke svetovnega prvenstva v letu 2020. Slovenijo bosta zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.
Slovenska motokros reprezentanca je na Pokalu narodov, ki tradicionalno zaokroža sezono svetovnega prvenstva, zasedla 13. mesto.
Tim Gajser je na dirki v Imoli potrdil, da je v letu 2019 najboljši motokrosist sveta v razredu MXGP. Na Veliki nagradi Italije je v prvi vožnji osvojil peto mesto, kar je zadostovalo, da si je tretjič v karieri privozil prestižni naslov svetovnega prvaka.