MotoGP
Aktualni svetovni prvak v MotoGP je podpisal novo štiriletno pogodbo z japonskim proizvajalcem.
Vse kaže, da bo Lorenzova upokojitev zelo kratko trajala, saj bi lahko Španca videli v sedlu tovarniške Yamahe na dirki v Barceloni.
Kot kaže bo letošnja sezona zadnja v tovarniškem moštvu za Valentina Rossija, saj naj bi njegov sedež zasedel Fabio Quartararo. Tako napovedujejo pri Motorsport.com, kjer naj bi imeli menda zelo zanesljive vire blizu Yamahinega moštva.
Reli Dakar se je po tednu dni vsakodnevnega dirkanja preko puščavskih predelov severne Savdske Arabije ustavil v Rijadu. Na dan počitka sta v vodstvo prišla Brabec med motoristi in Sainz med avtomobilisti.
Dottore je spregovoril o svojih testiranjih za Ferrari in da je bil zelo blizu tega, da bi z dveh presedlal na štiri kolesa.
Peter Košenina, slovenski MotoGP novinar in fotograf, je tudi letos pripravil izbor svojih najboljših fotografij za koledar.
Fabio Quartararo je prvi dan testiranj pred novo sezono končal na vrhu pred moštvenim kolegom Morbidellijem in to z lansko M1.
Danes je prišla še uradna potrditev tistega, kar se je namigovalo v zadnjih dneh. Jorge Lorenzo, ki se je ob koncu lanske sezone dirkaško upokojil, bo zdaj znova tesno povezan z nekdanjim delodajalcem.
Po 8000 kilometrih dirkanja preko brezpotij arabskega polotoka se je v bližini Rijada končal letošnji reli Dakar.
Na reliju Dakar se prvi del letošnje dirke počasi bliža koncu. Jutri tekmovalce čaka dan počitka v Rijadu, do tja pa še peklenska današnja 880-kilometrska peščena etapa.
Prva etapa relija Dakar na Savdskih tleh je upravičila pričakovanja in na skoraj 800 kilometrih pripravila dirkačem vse kar lahko skriva puščava.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija