Fernandez do sedme zmage v sezoni Fernandez do sedme zmage v sezoni Moto2 Austin - Dirka
03.10.2021 20:33 Matic Kovačič

Izjemna debitantska sezona izjemnega Španca v razredu Moto2 se nadaljuje.

18 krogov dolgo dirko razreda Moto2 na dirkališču Amerik v Austinu je dobil Raul Fernandez, ki je s sedmo letošnjo zmago uspel izenačiti uspeh Marca Marqueza pri številu zmag za debitanta v sezoni, hkrati pa še na najboljši možen način izkoristil padec Remyja Gardnerja, ki ni osvojil točk. Na drugem mestu je dirko zaključil Fabio Di Giannantonio, tretji pa je bil njegov rojak Marco Bezzecchi.

S četrtim mestom je Augusto Fernandez nadaljeval serijo uvrstitev med najboljših šest, ki jo je začel v Assnu, s petim mestom in rezultatom kariere pa je domačo publiko navdušil Cameron Beaubier, medtem ko je Tony Arbolino osvojil šesto mesto.

Dvema novincema je sledil še tretji, saj je na sedmem mestu končal Ai Ogura, osmi je bil hitrejši od dirkačev ekipe Petronas SRT Xavi Vierge, na devetem mestu je uspeh ekipe American Racing Team dopolnil Španec Marcos Ramirez, hkrati pa se je znašel v sendviču obeh dirkačev ekipe Petronas, saj je na desetem mestu tokrat zaključil Britanec Jake Dixon.

Med dobitnike točk so se uvrstili še Aron Canet na enajstem mestu, Jorge Navarro na dvanajstem, Simone Corsi se je s svojo MV Agusto uspel prebiti do trinajstega mesta, štirinajsti je končal Somkiat Chantra, zadnjo točko pa je na svoj račun vpisal Bo Bendsneyder.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam