Popolna dirka za Ducati Popolna dirka za Ducati VN Katalonije - 1. Dirka
18.09.2021 17:42 Matic Kovačič

Ducatijevi dirkači prvič po Assnu leta 2012 zasedli prva tri mesta.

Zmagovalec prve, 20 krogov dolge preizkušnje prvenstva Superbike, ki je potekala v mokrih pogojih, je postal Ducatijev tovarniški dirkač Scott Redding, ki je do svoje šeste zmage v sezoni pršel kljub temu, da je dirko izjemno slabo začel in na začetku celo bil na mestih izven prve deseterice. Popolno prvo dirko za Ducati sta z drugim in tretjim mestom dopolnila dirkač ekipe Motocorsa Axel Bassani in drugi tovarniški dirkač Michael Rinaldi.

Jonathan Rea je po izjemno hitrem začetku in udobni prednosti skoraj treh sekund v drugi polovici dirke popustil in padel na končno četrto mesto, na petem je dirko zaključil Michael van der Mark na BMW-ju, šesti pa je skozi cilj pripeljal Alex Lowes na drugem tovarniškem Kawasakiju.

Leon Haslam je dirko kot hitrejši od obeh tovarniških dirkačev na Hondi končal kot sedmi, najhitrejši na kvalifikacijah Tom Sykes je že takoj na štartu padel na osmo mesto in tam ostal do konca dirke, deveto mesto je šlo v roke Haslamovemu moštvenemu kolegu Bautisti, deseterico pa je zaključil Chaz Davies.

Najboljši Yamahin dirkač je bil Kohta Nozane na enajstem mestu, član tovarniške ekipe Andrea Locatelli je dirko končal tik za njim na dvanajstem mestu, kot trinajsti je skozi cilj pripeljal Lucas Mahias, Isaac Vinales je osvojil dve točki za štirinajsto mesto, zadnjo točko pa je za petnajsto mesto vpisal Leandro Mercado.

Samuele Cavalieri je prvo dirko po povratku v prvenstvo končal kot šestnajsti, sedemnajsti je bil na koncu Christophe Ponsson, osemnajsti je končal Loris Cresson in pred Jonasom Folgerjem, ki je bil devetnajsti, zadnji uvrščeni pa je bil Lachlan Epis na dvajsetem mestu.

Dirko je po tehnični težavi predčasno končal Toprak Razgatlioglu, Garrett Gerloff pa dirke po padcu na oglednem krogu niti ni začel, saj je bila njegova Yamaha preveč poškodovana za nastop.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam