Pole in rekord steze za Bagnaio Pole in rekord steze za Bagnaio VN San Marina - Kvalifikacije
18.09.2021 15:57 Matic Kovačič

Ducatijev tovarniški dirkač na domači dirki kot kaže v izjemni formi.

Najboljši štartni položaj pred nedeljsko dirko razreda MotoGP v razredu MotoGP si je zagotovil Francesco Bagnaia, ki je s časom 1:31.065 za 12 tisočink tudi izboljšal rekord steze, ki ga je imel v lasti Maverick Vinales. Ekipni uspeh Ducatija je z drugim mestom dopolnil Jack Miller, na tretjem pa je kljub padcu v zadnjem poskusu končal Fabio Quartararo.

Iz druge štartne vrste bosta štartala moštvena kolega iz ekipe Pramac Jorge Martin in Johann Zarco ter član Repsol Honde Pol Espargaro. Njegov moštveni kolega Marc Marquez bo dirko pričel iz tretje vrste, kjer bosta začela tudi Aleix Espargaro in Alex Rins.

Maverick Vinales bo svojo drugo dirko na Aprilii začel iz desetega mesta, v četrti vrsti pa bosta poleg pričela še Joan Mir in Enea Bastianini. Iz pete vrste bodo nedeljsko dirko pričeli Takaaki Nakagami, Ducatijev testni dirkač Michele Pirro in Luca Marini.

Franco Morbidelli bo prvo dirko v barvah tovarniške ekipe Yamahe začel iz šeste vrste, kjer bo imel družbo Brada Binderja in Hondinega testnega dirkača Stefana Bradla. Sedmo štartno vrsto bodo tvorili Alex Marquez, Iker Lecuona in Miguel Oliveira, zadnja osma pa bo povsem italijansko obarvana, saj bodo iz nje začeli Valentino Rossi, Andrea Dovizioso in Danilo Petrucci.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam