Sykes končal prevlado Jonathana Ree Sykes končal prevlado Jonathana Ree VN Katalonije - Superpole
18.09.2021 12:13 Matic Kovačič

Prvič v letošnji sezoni se je na kvalifikacijah zgodilo, da Jonathan Rea ni osvojil prvega štartnega mesta.

Osem dirkaških vikendov je trajala serija Jonathana Ree na kvalifikacijah v letošnji Superbike sezoni, v dirkaškem vikendu v Kataloniji pa je to serijo z izjemnim zadnjim krogom uspel prekiniti specialist za kvalifikacije Tom Sykes in bil s časom 1:40.408 skoraj tri desetinke hitrejši od konkurence. Pred prvo dirko sta si štart iz prve vrste zagotovila tudi glavna kandidata v boju za naslov Toprak Razgatlioglu in Jonathan Rea.

Iz druge štartne vrste bodo dirko pričeli Ducatijev Scott Redding, Alex Lowes na drugem tovarniškem Kawasakiju in Razgatlioglujev moštveni kolega Andrea Locatelli, tretjo štartno vrsto pa bodo tvorili Leon Haslam na Hondi, Michael Rinaldi na Ducatiju in Michael van der Mark na BMW-ju.

Garrett Gerloff bo po osvojitvi desetega mesta dirko začel iz četrte štartne vrste, kjer bo imel družbo Axla Bassanija na Motocorsa Ducatiju in moštvenega kolega Kohte Nozaneja. Peto štartno vrsto bodo tvorili dirkača na Ducatijih Chaz Davies in Samuele Cavalieri ter dirkač ekipe Puccetti Kawasaki Lucas Mahias.

Iz šeste vrste bodo dirko pričeli Alvaro Bautista, Leandro Mercado in Jonas Folger, iz devete pa Isaac Vinales, Christophe Ponsson in Loris Cresson. Iz zadnje, osme vrste bo dirko začel avstralski debitant Lachlan Epis.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam