Vinales v dežju dobil prvi trening Vinales v dežju dobil prvi trening VN San Marina - 1. trening
17.09.2021 11:51 Artur Švarc

Maverick Vinales je bil najhitrejši na prvem treningu v namočenem Missanu, videli pa smo tudi vrnitev Morbidellija in Doviziosa.

Dovi je konec lanskega leta izgubil sedež tovarniškega Ducatija in se letos odločil za pavzo, nekaj časa je sicer testiral z Aprilio, da bi se z njimi vrnil 2022. Ker je to mesto zasedel Vinales, se je zgodila rošada – Morbidelli je zasedel Vinalesovo mesto, njegovo pri SRT pa bo do konca leta Dovi.

Dovizioso je bil sicer na prvem treningu zadnji z 2,5 sekunde zaostanka, Morbidelli pa je bil po vrnitvi po poškodbi kolena letos junija 16.

45-minutni trening se je začel v suhih pogojih, ves čas pa so grozili temni oblaki. V prvih petnajstih minutah smo zato videli veliko prometa in prvi je najhitrejši čas postavil gostujoči Ducatijev voznik Pirro z 1:35.476.

Po prvih 15 minutah je vodstvo prevzel zmagovalec zadnje dirke, Bagnaia, s časom 1:32.801. Potem je Italijanu ponagajala tehnika in je izgubil veliko časa v garaži in ko so probleme odpravili, se je nad stezo že ulilo. Tik pred tem je Vinalesu uspelo odpeljat 1:32.666, kar je bil tudi najhitrejši čas prvega treninga. Drugo mesto je pripadlo Miru z 8 stotinkami zaostanka, tretji je bil Bagnaia.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam