Razgatlioglu do izjemne zmage Razgatlioglu do izjemne zmage VN Velike Britanije - 1.Dirka
03.07.2021 15:57 Matic Kovačič

Turški dirkač Yamahe z izjemnim prvim krogom in odličnim dirkanjem do zmage na prvi dirki.

Toprak Razgatlioglu je postal zmagovalec prve dirke razreda Superbike v britanskem Doningtonu, kljub temu da je dirko začel šele iz trinajstega štartnega mesta. Na drugo mesto se je z zaostankom 2.4 sekunde uvrstil Jonathan Rea, ekipni uspeh Kawasakija pa je z zaostankom 12.2 sekunde na tretjem mestu dopolnil Alex Lowes.

Tom Sykes se je s svojim BMW-jem uvrstil na četrto mesto in tik za stopničkami in hkrati 1.8 sekunde pred moštvenega kolega Michaela van der Marka na petem mestu, ki je za seboj uspel zadržati napade Leona Haslama na Hondi, ki je na koncu končal kot šesti.

Garrett Gerloff je dirko po padcu med bojem za stopničke na koncu končal na zelo osamljenem sedmem mestu, več kot 16 sekund za Haslamom in 4 sekunde pred Alvarom Bautisto, ki se je po slabih kvalifikacijah prebil na končno osmo mesto. Dirkač ekipe Puccetti Kawasaki Lucas Mahias je prvo dirko končal na zelo solidnem devetem mestu in pred Axlom Bassanijem, ki je bil s desetim mestom najboljši dirkač italijanskega Ducatija.

Več kot 4 sekunde za Bassanijem je cilj kot enajsti prečkal Chaz Davies iz ekipe GoEleven in več kot osmem sekund pred edinim preživelim članom tovarniške ekipe Ducatija Michaelom Rinaldijem na dvanajstem mestu. Eugene Laverty je še kot zadnji z zaostankom manjšim od ene minute dirko zaključil kot trinajsti, na štirinajsto mesto se je v svoji prvi dirki za ekipo Pedercini uvrstil Luke Mossey, zadnji med dobitniki točk pa je bil Issac Vinales, medtem ko je dirko izven dobitnikov točk končal Loris Cresson.

Dirko so predčasno zaradi odstopov ali tehničnih okvar Jonas Folger, Tito Rabat, Andrea Locatelli, Scott Redding in Christophe Ponsson.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam