Gardner do druge zaporedne zmage Gardner do druge zaporedne zmage Moto2 Katalonija - Dirka
06.06.2021 16:26 Matic Kovačič

Sanjski teden avstralski dirkač končal na najboljši način.

Remy Gardner je zmagovalec 22 krogov dolge preizkušnje v razredu Moto2. S tem je na najboljši možen način zaključil sanjski teden zanj, saj je bil po prvi zmagi v sezoni v Mugellu preteklo nedeljo tudi uradno potrjen za sezono 2022 v razredu MotoGP na začetku tega tedna. Njegov moštveni kolega Raul Fernandez je dirko končal kot drugi s skoraj 2 sekundama zaostanka, Xavi Vierge pa je s tretjim mestom prišel do svojih prvih stopničk po Avstraliji leta 2019.

Tik za stopničkami je ponovno končal Marco Bezzecchi in uspel za samo zadržati Augusta Fernandeza, tokrat hitrejšega dirkača ekipe MarcVDS, ki je bil peti, na šesto mesto pa je iz boja za stopničke v zadnjih krogih padel Bo Bendsneyder.

Sam Lowes je slabšo dirko od pričakovanj končal na sedmem mestu s skoraj petimi sekundami zaostanka, a hkrati več kot 11 sekund pred osmim Marcelom Schrotterjem, Somkiat Chantra je z devetim mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev v razredu Moto2, deseterico pa je zaključil Joe Roberts.

Enajsti in manj kot sekundo za Američanom je dirko končal Jorge Navarro, ki je imel na koncu udobni 2 sekundi prednost pred Albertom Arenasom na dvanajstem mestu, slednji pa je na štartno-ciljni ravnini uspel prehiteti Tonyja Arbolina, ki je končal kot trinajsti. Zadnji dve mesti med dobitniki točk sta šli v roke Celestina Viettija in švicarskega veterana Toma Luthija.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam