Garcia do druge zmage v sezoni Garcia do druge zmage v sezoni Moto3 Katalonija - Dirka
06.06.2021 12:37 Matic Kovačič

GasGas je tako prišel do druge zmage v zadnjih treh dirkah.

18-letni Španec Sergio Garcia je zmagovalec 21 krogov dolge dirke razreda Moto3 v Barceloni, potem ko je na štartno-ciljni ravnini za 15 tisočink sekunde uspel ugnati dirkača Gresini Honde Jeremyja Alcobo, tretji pa je bil Turek Deniz Oncu, ki je tako slavil svoje prve stopničke v karieri. Garcia je z današnjo zmago poskrbel za 250. špansko zmago v najšibkejšem razredu.

Jaume Masia se je po nespoštovanju limitov steze na koncu moral sprijazniti s četrtim mestom, peti je bil edini preživeli dirkač ekipe Petronas Sprinta Darryn Binder, šesti pa najhitrejši po kvalifikacijah Gabriel Rodrigo.

Pedro Acosta je z novo navdušujočo predstavo dirko končal kot sedmi, potem ko jo je začel iz petindvajsetega mesta, Niccolo Antonelli je iz prve štartne vrste na koncu padel na osmo, Kaito Toba se je na koncu povzpel na deveto, deseterico pa je zaključil Stefano Nepa.

Preostala mesta med dobitniki točk so osvojili Romano Fenati na enajstem, Yuki Kunii na dvanajstem, Dani Holgado je bil ob svojem debiju trinajsti, Elia Bartolini je dirko, v kateri je nadomeščal Carlosa Tataya, končal kot štirinajsti, Ryusei Yamanaka pa je na svoj račun vpisal zadnjo preostalo točko.

Dirko so izven dobitnikov točk končali Lorenzo Fellon na šestnajstem mestu, Andi Farid Izdihar na sedemnajstem in Takuma Matsuyama na osemnajstem mestu.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam