Prevlada ekipe Gresini dovolj za pole Prevlada ekipe Gresini dovolj za pole Moto3 Katalonija - Kvalifikacije
05.06.2021 13:49 Matic Kovačič

Oba dirkača ekipe Gresini v Moto3 najbolje izkoristila razmere na stezi.

Gabriel Rodrigo je zanesljivo osvojil najboljši štartni položaj v razredu Moto3, saj je bil s časom 1:47.597 več kot tri desetinke hitrejši od moštvenega kolega Jeremyja Alcobe in več kot tri desetinke in pol od Niccola Antonellija, ki sta dopolnila prvo štartno vrsto.

Stefano Nepa se je po najhitrejšem času na tretjem prostem treningu na kvalifikacijah uvrstil na začetek druge štartne vrste, a je za vodilnim zaostal že skoraj sedem desetink, v drugi štartni vrsti pa bosta poleg njega štartala še Izan Guevara in John McPhee, ki se je do šestega mesta prebil po nastopu v prvi kvalifikacijski skupini.

Darryn Binder se je uvrstil takoj za svojega moštvenega kolega na sedmo mesto in bo tako dirko začel iz tretje vrste, kjer bo imel družbo Tatsukija Suzukija in Jaumeja Masie. Iz četrte vrste bodo jutri preizkušnjo začeli Riccardo Rossi, Romano Fenati in Deniz Oncu, iz pete pa Kaito Toba, Ayumu Sasaki in Adrian Fernandez, medtem ko bodo iz šeste začeli Dennis Foggia, Filip Salač in Xavi Artigas.

Kvalifikacije so se povsem ponesrečile dvema dirkačema, ki smo jih vajeni pri vrhu, saj bo Andrea Migno dirko začel iz enaindvajsetega, vodilni v skupnem seštevku Pedro Acosta pa šele iz petindvajsetega štartnega mesta.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam