Rea do četrte zmage v sezoni Rea do četrte zmage v sezoni VN Estorila - 2. Dirka
30.05.2021 16:24 Matic Kovačič

S četrto zmago v sezoni Rea močno povečal vodstvo v skupnem seštevku.

Jonathan Rea je zmagovalec druge 21 krogov dolge dirke v Estorilu, potem ko je izkoristil hudo napako konkurenta v boju za naslov in zmago na dirki Scotta Reddinga. Na drugem mestu je tako dirko končal Chaz Davies s skoraj tremi sekundami zaostanka, medtem ko se je Toprak Razgatlioglu prebil do tretjega, kljub kazni dveh dolgih krogov zaradi prehitrega štarta v dirki.

Alex Lowes je s četrtim mestom lepo dopolnil moštveni uspeh ekipe Kawasakija, Andrea Locatelli pa je s petim mestom bil presenečenje dirke, Michael van der Mark pa je s šestim mestom nadaljeval pozitiven trend, ki ga je prikazal že na dirkah v Aragonu.

Alvaro Bautista je s sedmim mestom zaključil težak vikend zanj, v katerem ni manjkalo padcev, osmo in deveto mesto sta si razdelila dirkača na BMW-jih Tom Sykes in Eugene Laverty, zadnje mesto v deseterici pa je šlo v roke Tita Rabata.

Axel Bassani je dirko končal kot enajsti, pred drugim članom tovarniške ekipe Honda Leonom Haslamom, ki ni zmogel višje od dvanajstega mesta. Po padcu na prostem treningu močno pretepeni Kohta Nozane je tokrat uspel priti do trinajstega mesta, že prej omenjeni Redding je po napaki končal kot štirinajsti, zadnjo točko pa je vzel Lucas Mahias na petnajstem mestu. Dirko so izven dobitnikov točk končali Isaac Vinales, Christophe Ponsson in Lores Cresson, predčasno pa so jo končali Samuele Cavalieri, Jonas Folger, Michael Rinaldi in Garrett Gerloff.

Po Estorilu v prvenstvu vodi Rea, ki ima na svojem računu 110 točk, drugi je Razgatlioglu s 75 točkami, tretji je Redding s 74 točkami, četrti je Lowes s 62 točkami, peti pa Davies, ki je zbral 48 točk.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam