Dvojno zmagoslavje rdečih v Jerezu Dvojno zmagoslavje rdečih v Jerezu MotoGP Jerez - Dirka
02.05.2021 15:35 Matic Kovačič

Prva dvojna zmaga za Ducati po Brnu leta 2018.

Jack Miller je zmagovalec 25 krogov dolge preizkušnje v Jerezu. To je njegova sploh prva zmaga v suhih pogojih in šele druga v karieri MotoGP dirkača, nanjo pa je čakal od Assna leta 2016. Francesco Bagnaia je uspel odbiti pozen napad Franca Morbidellija in poskrbel, da sta na prvih dveh mestih stala oba tovarniška dirkača Ducatija, Morbidelli pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Takaaki Nakagami je s četrtim mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev v razredu MotoGP, Joan Mir je bil najhitrejši Suzukijev dirkač na petem, Aleix Espargaro pa je s šestim mestom ponovno izenačil najboljšo Apriliino uvrstitev v najmočnejšem razredu. Maverick Vinales je slabo nedeljo za tovarniško Yamaho končal na sedmem mestu, pred Ducatijem Johanna Zarca, ki je bil osmi, zadnji dve mesti v prvi deseterici pa sta si razdelila oba tovarniška dirkača Honde, Marc Marquez pred Polom Espargarojem.

Miguel Oliveira je bil kot najhitrejši dirkač na KTM-u enajsti, pred Hondinim testnim dirkačem Stefanom Bradlom, Fabio Quartararo je zaradi kot kaže fizičnih težav potem ko je suvereno vodil v prvi polovici dirke na koncu padel na trinajsto mesto, zadnji dve mesti med dobitniki točk pa sta šli v roke obeh dirkačev ekipe Tech3, Danilo Petrucci je dirko končal pred Ikerjem Lecuono.

Brez točk so ostali Luca Marini na šestnajstem mestu, Valentino Rossi je zmogel komaj sedemnajsto mesto, Tito Rabat je svojo prvo dirko po kratkotrajni vrnitvi v razred MotoGP končal kot osemnajsti, Lorenzo Savadori je bil devetnajsti, Alex Rins pa po zgodnjem padcu ni zmogel višje od dvajsetega mesta. Dirke niso končali Enea Bastianini, Brad Binder in Alex Marquez.

Po Jerezu v skupnem seštevku vodi Bagnaia s 66 osvojenimi točkami, drugi je Quartararo s 64 točkami, tretji Vinales s 50 točkami na svojem računu, Mir na četrtem mestu jih ima 49 , peterico pa zaključuje Zarco z 48 osvojenimi točkami.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam