Di Giannantonio do prve zmage Di Giannantonio do prve zmage Moto2 Jerez - Dirka
02.05.2021 13:19 Matic Kovačič

Italijanski dirkač ekipe Gresini ekipi pripeljal druge stopničke v sezoni.

Fabio Di Giannantonio je zmagovalec 23 krogov dolge preizkušnje v razredu Moto2. Dirka je še toliko bolj posebna, ker je bila to njegova sploh prva zmaga v karieri dirkača srednjega razreda, poleg tega so se v ekipi Gresini veselili prve zmage po Aragonu leta 2016. Marco Bezzecchi je z zaostankom 1.7 sekunde zasedel drugo mesto in poskrbel za dvojno italijansko slavje, Sam Lowes pa se je po napaki na Portugalskem vrnil na stopničke, potem ko je osvojil tretje mesto.

Za stopničkami sta se uvrstila oba dirkača ekipe Red Bull KTM Ajo, Remy Gardner je svoj stoti nastop na dirkah svetovnega prvenstva končal kot četrti, medtem ko je Raul Fernandez na koncu po težavah s pnevmatikami osvojil končno peto mesto. Xavi Vierge je v času, ko je njegova prihodnost pod vprašanjem, osvojil šesto mesto, Ai Ogura je s sedmim mestom pokazal še eno odlično predstavo, Joe Roberts je dirko končal kot osmi, zadnji dve mesti v prvi deseterici pa sta šli v roke Arona Caneta in Marcela Schrotterja.

Marcos Ramirez je domačo dirko končal kot enajsti, Jorge Navarro je bil dvanajsti z lepo prednostjo pred Stefanom Manzijem in Lorenzom Baldassarrijem, zadnjo točko pa je na svoj račun vpisal Bo Bendsneyder.

V skupnem seštevku po Jerezu ostaja v vodstvu Remy Gardner z zbranimi 69 točkami, na drugo mesto se je prebil Sam Lowes s 66 osvojenimi točkami, tretji Raul Fernandez jih ima na svojem računu 63, četrti Marco Bezzecchi jih je iz prvih štirih dirk odnesel 56, peti pa je današnji zmagovale Di Giannantonio s 52 osvojenimi točkami.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam