Acosta do tretje zaporedne zmage Acosta do tretje zaporedne zmage Moto3 Jerez - Dirka
02.05.2021 12:05 Matic Kovačič

Zelo zanimivo dirko, polno padcev in prehitevanj, ponovno dobil izjemni španski novinec.

22 krogov dolgo preizkušnjo razreda Moto3 je dobil Španec Pedro Acosta, za katerega je bila to tretja zaporedna zmaga v šele četrtem nastopu na dirkah svetovnega prvenstva. Romano Fenati, ki se je uspel izogniti kaosu v zadnjem zavoju, je na koncu osvojil drugo mesto, medtem ko se je kljub kazni dveh dolgih krogov na tretje uspel prebiti Jeremy Alcoba.

Andrea Migno se je moral zadovoljiti s četrtim mestom, le 21 tisočink od stopničk, Ayumu Sasaki iz ekipe Red Bull KTM Tech3 je bil peti, šesti pa Carlos Tatay, ki je med dirko moral opraviti kazen dolgega kroga. Švicar Jason Dupasquier je s sedmim mestom nadaljeval dobro formo, ki jo kaže letošnjo sezono za ekipo PrustelGP, znašel pa se je tudi v sendviču obeh dirkačev Avintie, saj je na osmem mestu dirko končal Niccolo Antonelli. Zadnji dve mesti v prvi deseterici sta zasedla Xavi Artigas, za katerega so bile to prve točke v letošnji sezoni, in Ryusei Yamanaka, ki je poskrbel, da sta se oba dirkača ekipe PrustelGP lahko veselila lepega števila točk. 

Preostali dobitniki točk so bili Izan Guevara, ki je bil kot hitrejši od obeh dirkačev ekipe GasGas enajsti, Yuki Kunii je z dvanajstim mestom drugič v karieri prišel do točk, Filip Salač je dirko končal na trinajstem mestu, zadnja dobitnika točk pa sta bila Sergio Garcia na štirinajstem in Stefano Nepa na petnajstem mestu.

Razočaranih dirkačev bo po dirki kar nekaj, med njimi pa bodo zagotovo Jaume Masia, Deniz Oncu ter Darryn Binder, ki so po napaki turškega dirkača v zadnjem ovinku zadnjega kroga med bojem za stopničke dirko končali na mestih izven dobitnikov točk, velja pa omeniti še padce Tatsukija Suzukija, najhitrejšega po kvalifikacijah, Gabriela Rodriga, ki je vodil v dirki v prvih nekaj krogih in Johna McPheeja, ki je s padcem v prvem krogu še četrtič letos ostal brez točk.

V skupnem seštevku po Jerezu premočno vodi Pedro Acosta, ki je zbral 95 točk, drugi je Antonelli s 44 točkami, tretji Migno jih je zbral 42, Fenati se je povzpel na četrto s 40 točkami, peterico pa zaključuje Masia s 39 osvojenimi točkami.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam