Fernandez do prve zmage Fernandez do prve zmage VN Portugalske Moto2 - Dirka
18.04.2021 16:54 Matic Kovačič

V dirki, ki so jo zaznamovali padci in težave dirkačev z oprijemom, slavil Raul Fernandez.

23 krogov dolgo preizkušnjo srednjega razreda na Portugalskem je zanesljivo dobil Raul Fernandez in v svoji šele tretji dirki v razredu Moto2 vpisal še svoje druge stopničke. Na drugo mesto se je po troboju uspel uvrstiti Aron Canet, ki je tako slavil sploh svoje prve stopničke v razredu, na tretje mesto pa se je uvrstil Avstralec Remy Gardner.

Največji poraženec troboja za drugo mesto je postal Joe Roberts, ki je stopničke izgubil dva zavoja pred koncem in se tako moral zadovoljiti s končno četrto pozicijo, a imel lepo prednost pred petim Augustom Fernandezom na petem mestu, medtem ko je Marco Bezzecchi dirko končal kot šesti. 

Sedmi je skozi cilj pripeljal dirkač ekipe Petronas Sprinta Xavi Vierge, ki je za vodilnim zaostal 7.3 sekunde in več kot 5 sekund pred osmim Hectorjem Garzojem, ki je za seboj uspel zadržati devetega Camerona Beaubierja in Marcela Schrottra, ki je osvojil končno deveto mesto.

Fabio Di Giannantonio je portugalsko preizkušnjo z zaostankom 15.5 sekund končal kot enajsti, le tri desetinke za deseterico in le desetinko pred Lorenzom Dalla Porto, ki je cilj prečkal kot dvanajsti, preostala tri mesta med dobitniki točk pa so zasedli Albert Arenas, Lorenzo Baldassarri in Marcos Ramirez.

Dirka se je katastrofalno končala za zmagovalca prvih dveh dirk sezone Sama Lowesa, ki je zaradi padca dirko končal že v prvem zavoju.

V skupnem seštevku po treh odpeljanih dirkah je sedaj vodstvo prevzel Remy Gardner, ki je zbral 56 točk, na drugem mestu je njegov moštveni kolega Fernandez s 52 točkami, na tretje mesto je padel Lowes, ki ostaja pri 50 zbranih točkah, četrti je ostal Bezzecchi, ki ima na svojem računu 36 točk, peti pa je Di Giannantonio s 27 osvojenimi točkami.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam