Prvi pole v MotoGP karieri za Martina Prvi pole v MotoGP karieri za Martina MotoGP Doha - Kvalifikacije
03.04.2021 20:04 Matic Kovačič

Dirkača ekipe Pramac Ducati pokvarila načrte Mavericku Vinalesu.

Izjemno razburljive kvalifikacije v razredu MotoGP je na presenečenje mnogih dobil novinec Jorge Martin, ki bo tako svojo šele drugo dirko v karieri MotoGP dirkača začel iz prvega mesta, kar je bil tudi prvi pole position za ekipo Pramac po Jacku Millerju v Argentini leta 2018. Izjemen ekipni uspeh tovarniško podprte ekipe Pramac je z drugim mestom dopolnil Johann Zarco, medtem ko se je Maverick Vinales, zmagovalec prve dirke, na koncu moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Na četrto se je s svojim zadnjim krogom v kvalifikacijah uvrstil Avstralec Jack Miller, kar ga je uvrstilo pred Fabia Quartarara na petem in moštvenega kolega Francesca Bagnaio na šestem mestu. Sedmi in s tem na začetku tretje štartne vrste je končal Aleix Espargaro na Aprilii in bil pred obema Suzukijema, Rins pred Mirom, ki sta zapolnila preostali dve mesti v vrsti.

Iz četrte vrste se bodo v dirko pognali Franco Morbidelli, ki je bil deseti, Stefan Bradl kot najhitrejši Hondin dirkač iz enajstega mesta, dvanajsti pa je bil Portugalec Miguel Oliveira, ki se je z Mirom v drugo skupino prebil iz prve.

Zelo dobro predstavo je pokazal tudi Luca Marini na trinajstem mestu, hudo razočaranje pa so doživeli preostali dirkači Honde, saj so se Marquez, Espargaro in Nakagami razvrstili od štirinajstega do šestnajstega mesta, kot tudi Valentino Rossi, ki je kvalifikacije končal na šele enaindvajsetem mestu.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam