Začetek v Barceloni v roke Rei Začetek v Barceloni v roke Rei Testiranja SBK Barcelona - 1. Dan
31.03.2021 19:03 Matic Kovačič

Svetovni prvak, ki letos računa na svoj sedmi zaporedni naslov prvaka, edina uradna testiranja začel najhitreje.

Dvajseterico dirkačev, ki se je zbrala na dirkališču v Barceloni, je pričakalo sončno in ne preveč vroče vreme, tudi steza je s temperaturo nekaj več kot 30 stopinj omogočala precej hitre čase.

Testiranja je najhitreje začel branilec naslova Jonathan Rea, ki je svojega Kawasakija postavil na vrh s časom 1:40.793. Na drugem mestu je prvi dan končal tovarniški dirkač Honde Leon Haslam, ki je s časom 1:40.900 zaostal le dobro desetinko sekunde, medtem ko je bil tretji najhitrejši Yamahin dirkač Garrett Gerloff, ki ga je od Haslama ločilo le 0.010s.

Na četrto mesto se je uvrstil lanskoletni podprvak Scott Redding na Ducatiju, ki je bil s časom 1:40.962 tudi zadnji, ki se je uspel spustiti pod mejo 1:41. Peterico različnih proizvajalcev na prvih petih mestih zaključuje BMW, saj je Reddingu sledil rojak Tom Sykes s časom 1:41.265 in s tem nakazal potencial novega M1000RR, ki ga je nemška tovarna pripravila za letošnjo sezono. Prvo šesterico je zaključil Toprak Razgatlioglu na Yamahi, ki je dosegel čas 1:41.334.

Nemec Jonas Folger je svoj prvi letošnji nastop, potem ko je ekipa čez zimo Yamaho zamenjala za BMW, končal na sedmem mestu s časom 1:41.598, na osmem in devetem mestu najdemo dva Ducatija v podobi Michaela Rinaldija, ki je dosegel čas 1:41.748, in Chaza Daviesa, ki je v svojem povratku na steze po okužbi s Covid-19, bil le 0.027s počasnejši s časom 1:41.775. Yamahin novinec Andrea Locatelli je pristal na zadnjem mestu med deseterico s časom 1:41.926.

Alvaro Bautista s Hondo je na enajstem mestu začel drugo deseterico s časom 1:41.950, kar ga je uvrstilo tik pred Alexa Lowesa na Kawasakiju in Michaela van der Marka na BMW-ju, vse tri dirkače pa je ločilo le 0.096s. Štirinajsti je bil najmlajši dirkač v letošnji sezoni, 21-letni Axel Bassani na Ducatiju, ki je za van der Markom zaostal več kot šest desetink, skupno pa je bil 1.8 sekunde od vrha. Petnajsterico je zaključil japonski dirkač Kohta Nozane, ki je s časom 1:42.765 in zaostankom 1.9 sekunde še zadnji znotraj dveh sekund zaostanka.

Zadnjo peterico uvrščenih dirkačev sestavljajo Tito Rabat na Ducatiju na šestnajstem mestu z dvema sekundama zaostanka, Isaac Vinales na Kawasakiju je bil sedemnajsti, desetinko za Rabatom, osemnajsti je bil Francoz Christophe Ponsson na Yamahi R1, ki je zaostal že 3.6 sekunde, zadnji dve mesti pa sta zasedla Argentinec Leandro Mercado, ki je prvi dan kot dirkač ekipe MIE Honda končal z zaostankom 4.1 sekunde, in Samuele Cavalieri na Kawasakiju, ki je za vodilnim zaostal 4.6 sekunde.

Na testu manjkata Francoz Lucas Mahias, saj se je njegova ekipa Puccetti Kawasaki odločila nastopiti na uvodni dirki italijanskega prvenstva kot del priprav, in Irec Eugene Laverty, ki je sicer prispel v Barcelono, a tam iz trenutno še nepojasnjenih razlogov ni njegove ekipe.

Testiranja se nadaljujejo jutri.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam