Gajser obranil naslov prvaka Gajser obranil naslov prvaka MXGP - VN Piertamurate
04.11.2020 15:28 Uredništvo

Slovenski motokros šampion je četrtič v karieri, tretjič v najmočnejšem razredu MXGP svetovni prvak.

Sedemnajsta dirka sezone, sicer pa druga zapored v Pietramurati, je potrdila, da je v letu 2020 nesporni kralj motokrosa v prestižnem razredu MXGP Tim Gajser. Najboljši slovenski motokrosist je v kvalifikacijah postavil tretji čas. Štart prve vožnje se mu ni posrečil, saj je na prvo merjenje časa pripeljal na 13. mestu. Hitro se je zbral ter ob koncu prvega kroga prišel do 7. mesta. V devetem krogu pa je Antonio Cairoli, sicer drugouvrščeni v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo, storil napako in padel. Gajser je švignil mimo Italijana in se prebil na tretje mesto, toda z njim se ni zadovoljil, čeprav je imel težave s sklopko. Hitro je prehitel še Alessandra Lupina in pred njim je bil le še Jeremy Seewer, ki pa se Gajserjevim napadom ni vdal. Ciljno črto je prečkal drugi in to je pomenilo, da si je privozil naslov svetovnega prvaka.

"Zelo sem vesel in zelo sem hvaležen vsem. Rad bi se zahvalil vsem po vrsti od mehanikov, sponzorjev do navijačev, ki bi morali biti tu, a jih zaradi covida-19 pač ni, in seveda punci, ki me zvesto spremlja in podpira. Nimam besed, s katerimi bi lahko opisal ta dosežek. To je neverjetno," je vzhičen in presrečen povedal neposredno po koncu prve vožnje Tim Gajser, ki je tako ubranil naslov najboljšega motokrosista sveta. 

V drugi vožnji je imel Gajser na motorju številko 1, ki je rezervirana samo za aktualnega svetovnega prvaka. A na štartu se v prvem ovinku ni uspel izogniti hudi gneči v prvem ovinku in v zadnje kolo motorja se mu je z nogama nesrečno zapletel Jeremy Van Horebeek. Dirka je bila prekinjena in Belgijca so na nosilih odnesli s proge. Ponovljen štart je Gajser izpeljal imenitno. Takoj je prevzel vodstvo in ga nato ni več izpustil iz rok, čeprav mu je vseskozi za petami grozil Romain Fevbre. Vožnjo in dirko je končal v velikem slogu zmagovalca ter potrdil, da mu v razredu MXGP v letu 2020 nihče ni kos.

"V prvi vožnji sem se kar namučil, saj sem od drugega kroga vozil brez sklopke, ampak dosegel sem zadani cilj. V drugi vožnji se je po štartu v izhodu iz ovinka Jeremy znašel v mojem zadnjem kolesu. Vse je bilo nenamerno in zelo mi je žal ter mu želim, da čimprej okreva. Vozil sem dobro in pika na i je zmaga na dirki, s čimer sem izjemno zadovoljen," je po koncu dirke povedal novi stari svetovni prvak, za katerega bo zadnja dirka sezone v nedeljo z zlato številko na motorju zgolj formalnost.

MXGP

1. vožnja: 1. Jeremy Seewer (Švi), 2. Tim Gajser (Slo),3. Alessandro Lupino (Ita), ...

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Romain Fevbre (Fra), 3. Jeremy Seewer (Švi), ...

Skupno na VN Pietramurate: 1. Tim Gajser (Slo): 47, 2. Jeremy Seewer (Švi): 45, 3. Romain Fevbre (Fra): 38, ...

Skupno v SP (17/18): 1. Tim Gajser (Slo): 673, 2. Antonio Cairoli (Ita): 584, 3. Jeremy Seewer (Švi): 580, 4. Romain Fevbre (Fra): 525, 5. Jorge Prado (Špa): 476, ...

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam