Uradno še eno leto pri Yamahi Uradno še eno leto pri Yamahi Valentino Rossi
26.09.2020 13:25 Artur Švarc

Valentino Rossi je danes uradno oznanil, da bo tudi prihodnje leto tovarniški voznik Yamahe, s to razliko, da bo vozil za satelitsko ekipo Petronas SRT.

Novica ni nova, saj se to ve že kar nekaj časa, je pa zdaj tudi uradno potrjeno – Rossi bo zamenjal sedež s Quartararojem.

 

Rossi si je sprva hotel vzeti prvih šest dirk sezone, da bi ocenil, ali je še konkurenčen – spremenjen koledar zaradi virusa pa je ta program malce spremenil. Sicer je že v Jerezu pred prvo dirko napovedal, da je 99% prepričan, da bo podpisal za SRT, do zdaj pa je trajalo, da sta obe strani uskladile pogodbo.

SRT in Yamaha sta tako danes pred kvalifikacijami potrdila, da je Rossi podpisal enoletno pogodbo z Yamaho za 2021 in tako bo njegova kariera trajala še 26. sezono.

»Zelo sem srečen, da bom nadaljeval z dirkanjem in da bo to Petronas Yamaha SRT. Veliko sem razmišljal, preden sem se odločil. Da bi bil na vrhu MotoGP, moraš zelo trdo delati in vsak dan trenirati, to pa še vedno rad počnem in še vedno rad dirkam,« je povedal Rossi.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam