Po smoli Bagnaie zmagal Vinales Po smoli Bagnaie zmagal Vinales VN Emilije Romane
20.09.2020 15:59 Artur Švarc

Maverick Vinales je postal novi šesti zmagovalec v letošnji nori sezoni, potem ko mu je dolgo časa vodilni podaril zmago po padcu.

Vinales, ki je štartal kot prvi minuli vikend in potem dirko izgubil zaradi napačne izbire gum, danes te napake ni ponovil. Vinales je v četrtem ovinku prvega kroga prehitel Jacka Millerja, ki je štartal bolje od Vinalesa in si ustvaril nekaj prednosti. Millerjevo upanje na stopničke se je končalo v osmem krogu, ko je odstopil zaradi težav s pogonskim sklopom Ducatija.

 

Do drugega kroga je Vinalesa dohitel Millerjev moštveni kolega Bagnaia in v šestem krogu po napaki Vinalesa švignil mimo njega v četrtem ovinku. Ducati z mehko zadnjo gumo je Bagnaii hitro pomagal do občutnejše predosti.

V začetnih krogih je bilo kar nekaj kaosa  -na tretjem mestu je po tleh počil Brad Binder v 14. Ovniku, pred tem pa je Valentino Rossi v četrtem ovinku zdrsnil po tleh, pobral motocikel, a nekaj krogov pozneje odstopil.

Spredaj je imel Bagnia prednost med 1,4 in 1,6 sekunde, Vinales pa je je držal razliko spredaj in zadaj, sledila sta mu Pol Espargaro in Fabio Quartaro.

Do 21. Kroga je bil Bagnaia z manjšo poredniostjo 1,1 sekunde še vedno spredal, potem pa je v 6. ovinku pa je tega kroga padel in prepustil vodstvo Vinalesu. Ta je se je spet vmešal v boj za naslov. V ozadju se je bil boj za drugo mesto. Quartararo je preganjal Espargaroju, ki mu je popuščala mehka zadnja guma. A iz ozadja je prihajal Mir, ki je začel na 11. Mestu in  23. Krogu prišel na tretje mestu, v naslednjem pa še pred Espargaroja. Tega je prehitel Quartararo, a se ni veselil dolgo.

Quartararo je po prihodu v cilj kasiral še 3 sekund kazni, ker ni peljal po podaljšanem krogu, ko je nekajkrat zapeljal izven proge, kar je vrnilo Espargaroja na stopničke.

Oliveira je s 15. mesta prišel na peto mesto, sledita Nakagami in Marquez, ki je s sedmim mestom – ne boste verjeli – osvojil najboljše mesto letos za tovarniško Hondo.

V skupnem točkovanju ima Dovizioso točko prednosti pre Quartararojem, Italijan je bil danes 11., v štirih točkah pa sta z njima še Vinales in Mir.

Zmagovalec prejšnjega tedna je po trčenju z Aleixom Espargarojem na začetku dirke uspel priti do 9. Mesta.

1 Maverick Vinales Yamaha 41m55.846s
2 Joan Mir Suzuki 2.425s
3 Pol Espargaro KTM 4.528s
4 Fabio Quartararo Petronas Yamaha 6.419s
5 Miguel Oliveira Tech3 KTM 7.368s
6 Takaaki Nakagami LCR Honda 11.139s
7 Alex Marquez Honda 11.929s
8 Andrea Dovizioso Ducati 13.113s
9 Franco Morbidelli Petronas Yamaha 15.880s
10 Danilo Petrucci Ducati 17.682s
11 Johann Zarco Avintia Ducati 23.144s
12 Alex Rins Suzuki 24.962s
13 Bradley Smith Aprilia 30.008s
- Iker Lecuona Tech3 KTM -
- Francesco Bagnaia Pramac Ducati -
- Valentino Rossi Yamaha -
- Tito Rabat Avintia Ducati -
- Jack Miller Pramac Ducati -
- Brad Binder KTM -
- Stefan Bradl Honda -
- Aleix Espargaro Aprilia -

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam