Uradno

Lorenzo se vrača k Yamahi kot testni voznik
Lorenzo se vrača k Yamahi kot testni voznik
30.01.2020 11:55 Peter Pirkovič

Danes je prišla še uradna potrditev tistega, kar se je namigovalo v zadnjih dneh. Jorge Lorenzo, ki se je ob koncu lanske sezone dirkaško upokojil, bo zdaj znova tesno povezan z nekdanjim delodajalcem.

Trikratni svetovni prvak v MotoGP se bo z Yamaho M1 prvič po stezi zapodil prihodnji teden na testiranjih v Sepangu. Lin Jarvis je povedal, da so ob njegovi napovedi, da se dirkaško upokojuje, takoj sestavili primerno ponudbo za testnega voznika, saj so njegove izkušnje zlata vredne za razvoj dirkalnika. Je natančen, zelo motiviran in tehnično dobro podkovan voznik, ki bo v japonski ekipi prinesel svež veter. Prednost pa je tudi v tem, da v Yamahini družini pozna sistem dela in večino zaposlenih. Z Yamaho je bil aktivno povezan od 2008 do 2016, ko je nove izzive našel pri Ducatiju.

Hkrati se zdi, da je zgodba nekako povezana tudi z dejstvom, da so se pri tovarniškem moštvu končno razšli z Valentinom Rossijem in da so na njegovo mesto postavili zelo perspektivnega in talentiranega dirkača. Morda je to bil tudi Lorenzov pogoj.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija