Valentino Rossi

Po MotoGP sledi deset let v dirkalnikih
Po MotoGP sledi deset let v dirkalnikih
16.12.2019 06:43 Zoran Habot

Po zanimivi izmenjavi dirkalnikov z Lewisom Hamiltonom in 12-urni vztrajnostni dirki, je Valentino Rossi v intervjuju za Sky Sport Italija povedal, kako se vidi v svetu bencinskega športa v prihodnje.

Po osvojenih stopničkah na 12-urni vztrajnostni dirki s Ferrarijem 488 GT3, je Doktor na vprašanje, kje se vidi v bližnji prihodnosti povedal: »Vedno sem govoril, da bi rad po končani zgodbi v motociklizmu, preživel desetletje v svetu dirkalnikov. Tule sem z lastno udeležbo lahko preizkusil nivo dirkalnikov in tudi sebe. Videl sem, iz kakšnega testa sem. Zdi se mi, da bi bil takšen način dirkanja najboljši zame.  Med letom je med pet in šest dirk in to bi bilo ravno prav zame.  24 ur Le Mansa in dirka v Spaju sta med temi najlepši.«

»Prihodnje leto bo zame ključno. Moja pogodba z Yamaho se izteka. Zato se bom na žalost kmalu moral odločiti, kaj bom počel ali bom nadaljeval z Yamaho ali ne. In to bo seveda močno odvisno od rezultatov na začetku sezone,« poudarja Rossi, ki že dve sezoni ni okusil zmage elitnem razredu.

»V ekipi smo naredili nekaj sprememb, s katerimi bi naj bili konkurenčni in hitrejši,« nadaljuje in med drugim opozarja na menjavo šefa svoje ekipe, od katerega pričakuje pozitivne rezultate.

Rossi je tudi razkril, da sta se s Hamiltonom pogovarjala tudi o tem, kaj bosta počela v prihodnosti. Italijan je povedal, da mu je Lewis povedal, da še ima čas za dirkanje. Rossi pa mu je odvrnil, da se leta že poznajo, ampak da če bi želel dirkati na Yamahi M1 zraven Vinalesa, bi se s tem lahko strinjal in bi to sprejel.

Rossi je ob koncu intervjuja razkril, da se bo po počitnicah popolnoma posvetil pripravam na svojo 21. sezono v motociklizmu. Njegova želja pa je tudi v bližnji prihodnosti natopiti na 24-urni dirki na Nürburgringu.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija