VN VB – Dirka

Rins Marqueza pojedel v zadnjih metrih
Rins Marqueza pojedel v zadnjih metrih
25.08.2019 14:55 Artur Švarc

VN Velike Britanije v Silverstonu se je končala podobno kot prejšnja – Marc Marquez je spet izgubil zmago v zadnjem ovinku.

Tokrat smo od začetka dirke gledali dvoboj dveh dirkačev – Rinsa in Marqueza. Svetovni prvak se nikakor ni mogel odlepiti od zasledovalcev, še več, Rins s Suzukijem mu je brez težav sledil vseh dvajset krogov in do zaključnega obračuna je dvakrat tudi prehitel za vodstvo. Vse se je razpletlo prav v zadnjem krogu, ko je Marquez zapiral bojno linijo in med prihodom iz zadnjega ovinka ravno dovolj zanihal svojo Hondo, da je Rins po notranji strani prišel mimo njega in na ciljni črti zmagal točno za dolžino sprednjega kolesa. Tretje mesto je pripadlo Vinalesu, ki je v prvi tretjini prehitel Rossija. Italijan je v prvi krog štartal dobro in vozil za Marquezom, a ga je najprej prehitel Rins in potem še Vinales. Vinales se je v dvoboju prvih dveh obema povsem približal, vendar ni bil blizu tega, da bi se vpletel boj za zmago.

Dirko sta že v prvem ovinku začinila tudi Quartararo in Dovizioso. Francozu je v desnem ovinku odneslo sprednje kolo in se je položil na stezo, čez njegovo Yamaho pa je izstrelilo Doviziosa, njegov Ducati pa je med padcem celo zagorel. Dovija so z asfalta odnesli z nosili, vendar je potem čez nekaj minut že stal na nogah. Vseeno so potem v medicinskem centru pri Doviziosu ugotovili pretres možganov in ga prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Na petem mestu je bila še tretja Yamaha z Morbidellijem, sledijo pa še Crutchlow, Petrucci, ki je s sedmim mestom rešil Ducatijevo čast pred Millerjem, deseterico pa zaključujeta Pol Espargaro in Ianone.

V drugi polovici dirke sta zadela Oliveira in Aleix Espargaro, slednji je pobral motor in končal dirko v boksih, prav tako je po padcu nadaljeval tudi Nakagami in osvojil predzadnje mesto. Jorge Lorenzo se je večino dirke vozil na predzadnjem mestu pred Abrahamom, a je potem v zadnji tretjini dirke prišel mimo Syahrina, potem pa ga je Syahrin prehitel nazaj. Malezijec, ki se poslavlja, je bil 13., nepripravljeni Lorenzo pa 14.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija