VN Španije – Dirka

Maruqez dobil domačo dirko
Maruqez dobil domačo dirko
05.05.2019 15:20 Artur Švarc

Marc Marquez je po padcu na prejšnji dirki suvereno zmagal pred domačim občinstvom. Quartararo je svoj fantastični pole zaključil s tehnično okvaro.

Marquez je prvi letošnji dirkač z dvema zmagama. S štarta se je pognal kot najboljši in kmalu odpeljal na nedosegljivo razdaljo. Honda je na štartu takoj prišla pred obe poltovarniški Yamahi. Morbidelli in Quartararo sta se še nekaj krogov držala Marqueza, potem pa odpadla. Francoz, ki je v soboto Marquezu prevzel rekord najmlajšega dirkača, ki je dosegel pole, je v 11. krogu končno uspel prehiteti Morbidellija in še nekaj časa vozil enake čase kot Marquez, tri kroge pozneje pa je njegov menjalnik obtičal v tretji prestavi in Quartararo se je le še odpeljal v bokse.

Medtem se je Rins z devetega mesta prebil vse do tretjega za Morbidellija in ga prehitel za drugo mesto, Marquez pa je bil že 4 sekunde spredaj. Na koncu je razlika znašala 1,6 sekunde. Rins je z drugim mestom tudi prevzel vodilno mesto v točkovanju, točko pred Marquezom, Dovizioso pa na četrtem mestu ni uspel prehiteti Vinalesa za najnižjo stopničko. Peti je bil Petrucci, šesti pa je bil Rossi, ki je štartal kot 13 in je proti koncu dirke prehitel Millerja.

Avstralec, ki mu je kazalo sedmo mesto, se je zapletel z Aleixom Espargarojem in padel, KTM-ov dirkač pa je uspel rešiti 11. mesto. Morbidelli je svoje padanje po lestvici uspel zaustaviti na sedmem mestu, pred Hondinim dvojcem Crutchlowom in Nakagamijem. Stefan Bradl je s testno Hondo osvojil 10. mesto, Jorge Lorenzo pa je bil šele 12., potem ko je nekaj dirkačev pred njim padlo ali odstopilo, kazalo pa mu je še slabše, saj je večino dirke prevozil na 14. mestu.

Padla sta tudi Joan Mir in Bagnaia, Iannone pa z Aprilio ni štartal zaradi poškodbe noge.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija