Colin Edwards postal ambasador znamke Akrapovič
Colin Edwards postal ambasador znamke Akrapovič
20.12.2018 10:18 Uredništvo

Američan, ki je slovenski znamki prvi pripeljal naslov svetovnega prvaka, bo zdaj še bolj tesno povezan s slovensko družbo.

Izkazana čast je priznanje za Američanov naslov prvaka v seriji WorldSBK leta 2000 na motociklu Honda z izpušnim sistemom Akrapovič in za prvi naslov svetovnega prvaka za slovensko podjetje. Edwards je svoje prvenstveno zmagoslavje ponovil leta 2002, njegov uspeh pa je odprl pot družbi Akrapovič, ki ima zdaj več kot 100 svetovnih prvakov v številnih disciplinah. 

Colin Edwards postal ambasador znamke Akrapovič

Edwards je prvi motociklist s častnim nazivom ambasador blagovne znamke Akrapovič in igra pomembno vlogo v kampanji #TrustedByChampions (Zaupanje prvakov). Izpušnih sistemov Akrapovič namreč ni uporabljal samo na dirkah prvenstva WorldSBK, ampak je nastopal tudi za različne proizvajalce v prvenstvu MotoGP – od katerih je večina prisegala na blagovno znamko Akrapovič. Dvakrat je slavil tudi na prestižni dirki 8 ur Suzuke na motociklu Honda z izpušnim sistemom Akrapovič. Edwards je dirkal na motociklu z izpušnim sistemom Akrapovič vse do leta 2014, ko se je poslovil od vrhunskega športa. Njegov doprinos in izkušnje z izpušnimi sistemi Akrapovič na različnih dirkalnikih v različnih prvenstvih so brez primere, njegovo sodelovanje in uspeh z blagovno znamko pa dodatno krepita vez, ki jo je stkal z družbo Akrapovič.

Colin Edwards postal ambasador znamke Akrapovič

"V čast mi je, da sem ambasador blagovne znamke Akrapovič. Med svojim obiskom pred nekaj meseci sem bil zelo navdušen nad proizvodnimi obrati. Akrapovič je vrhunsko podjetje, s katerim je dobro biti povezan. Vse je na najvišji ravni. Dobro je zastopati izdelek, ki je najboljši in enostavno razumljiv. Ponosen sem in veseli me, da so po meni imenovali sobo in da sem del podjetja. Načrtujemo mnogo stvari za promocijo blagovne znamke. To bo prava pustolovščina," pove Edwards.

Pri podjetju Akrapovič se veselijo sodelovanja z ambasadorjem Edwardsom in kampanje #TrustedByChampions s poudarjanjem prednosti izpušnih sistemov podjetja. Američan je zmogljivost, majhno težo, vzdržljivost in inovativnost izpušnih sistemov iz Ivančne Gorice izkusil v svoji bogati karieri in tako najbolje pozna koristi, ki jih prinaša dirkanje z izpušnim sistemom Akrapovič. Njegovo delo v lastni motociklistični šoli Texas Tornado Boot Camp v ZDA in tudi številni televizijski, osebni in športni nastopi ga postavljajo v idealen položaj za sporočanje prednosti izdelkov Akrapovič širši javnosti.

"Izjemno je, da imamo prvega ambasadorja blagovne znamke Akrapovič iz sveta motociklov, in zelo smo veseli, da je to Colin. Naše skupno zmagoslavje na svetovnem prvenstvu leta 2000 je bilo za družbo prelomen dogodek. Spomnim se, da smo v tistem obdobju izvedli številna testiranja na njegovem motociklu, saj je Honda stalno razvijala motor in tako smo morali vsakokrat prilagoditi izpušni sistem. Trdo smo delali, da smo zadovoljili njihove želje – mislim, da je bilo več kot štirideset modifikacij izpušnega sistema – ampak doseganje najboljšega imamo v krvi. Več truda ko smo vložili, boljši so bili rezultati. Tako smo skupaj s Colinom in Hondo osvojili prvenstvo. V družbi Akrapovič smo veseli, da je postal član naše družine, in se veselimo nadaljnjega sodelovanja," svoje navdušenje deli ustanovitelj družbe Akrapovič, Igor Akrapovič.

Colin Edwards postal ambasador znamke Akrapovič

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija