MXGP

Tim Gajser z odlično predstavo do tretjega mesta
Tim Gajser z odlično predstavo do tretjega mesta
11.06.2018 08:34 Uredništvo

V Franciji se je z deseto letošnjo dirko zaključila prva polovica sezone svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Predstavnika AMZS sta dosegla polovičen uspeh.

Tim Gajser je bil z novo odlično predstavo tretji, Klemen Gerčar je končal na devetindvajsetem mestu.

V kvalifikacijah je bil pričakovano najhitrejši Nizozemec Jeffrey Herlings. Tim Gajser je bil peti, Klemen Gerčar pa ob odstopu štiriintrideseti.

Gajserju se prvi start ni najbolj posrečil, kar ga je stalo visoke uvrstitve. Čeprav je napredoval na četrto mesto, pa je bila prednost vodilnih treh tekmovalcev zanj neulovljiva. V drugi vožnji je bil Gajser že na začetku v ospredju in je lovil vodilnega Cairolija. Herlings je začel slabše, a ga to ni ustavilo na poti do nove zmage. Pri borbi za vrh je najprej prehitel Gajserja, ki je drugo vožnjo končal na tretjem mestu, nato pa proti koncu dirke na istem mestu še Cairolija.

Herlings je tako v Franciji nadaljeval svoj zmagovalni pohod proti naslovu svetovnega prvaka in je osvojil novo zmago ter prednost v svetovnem prvenstvu pred drugo uvrščenim Cairolijem, ki je bil drugi tudi na dirki, povečal na dvainšestdeset točk. Gajser je bil tretji. Še enkrat več je z borbenostjo in z odličnima vožnjama dokazal, da je eden redkih, ki se lahko trenutno kosajo z vodilnima motokrosistoma. Po koncu dirke mu je čestital tudi zmagovalec Herlings, ki je potrdil, da je Gajser vse hitrejši. Klemen Gerčar, ki je v drugi vožnji odstopil, je ostal brez točk in osvojil devetindvajseto mesto.

Enajsta dirka svetovnega prvenstva MXGP bo naslednji vikend v Ottobianu, v Italiji.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija